Трябват ли ми Смукалки (гризалки, протектори за презрамки) за раницата?

Трябват ли ми Смукалки (гризалки, протектори за презрамки) за раницата?

21 октомври 2021

Ура! Бебето порасна и вече може да го носиш в ергономична раница. Даже сигурно си имаш поне една вкъщи и вече излизате на бебеносещи приключения. Бебето започна ли да лапа и дъвче презрамките? Това може да бъде ужасно досадно и неприятно, но всъщност е напълно естествено и нормално да го прави. Причините са няколко - слюнчните жлези работят добре и венците се подготвят за първите зъбчета, а и бебетата опознават заобикалящия ги свят с устата - лапат и опитват всичко покрай тях. Понякога растежът на първото зъбче е свързан с дискомфорт в устата на бебето ти и е съвсем нормално да се посърди малко, да нервничи в носилката или пък да се опитва да налапа всичко налично, за да почеше венците и да успокои малко този дискомфорт. А когато е в ергономичната раница най-удобно е да се завърти и да подъвче презрамките. Това не е особено приятно, тъй като те се мокрят, раницата има нужда от често пране, а в студеното време отнема повече време да изсъхне.

Ергономичните раници са немалка, но необходима инвестиция за повечето семейства с малки деца. Те дават свобода, помагат на бебето да се успокои, помагат и на родителите в ежедневието им. За да запазиш по-дълго раницата здрава и в максимално добър вид, се препоръчва прането да бъде само за освежаване и при необходимост. Но как да запазим презрамките чисти?! Като използваш протектори за презрамки!

Това са правоъгълни парчета плат, които обвиват презрамките на ергономичната раница. Закрепянето им може да бъде с велкро или с тик-так копчета. Свалят се бързо и лесно.

Изработват се от 100% памучен плат и имат абсорбиращ вътрешен слой. Могат да бъдат направени и от слингов плат - така ще бъдат в десена на слинговата ти раница.

В онлайн магазина и шоуруума на СлингоМами ще откриеш смукалки специално напревни за раниците на ISARA, LennyLamb или универсални модели от 100% памучен и слингов плат.

Гризалките на СлингоМами са универсални и двулицеви - може да ги носиш от двете странни и се закрепят с велкро на всеки тип презрамка на раница. Изработваме ги от 100% памучен плат или от слингов скрап. Ще ги откриеш в раздел "Аксесоари".

За да запазиш носилката си здрава и в добър вид, препоръчваме да имаш поне 2 чифта протектори за презрамки, които да сменяш всеки ден.


Научи за най-честите причини за бебешки плач в ергономична раница или слинг.

прочети още

Ако търсиш раница с бързо и интуитивно регулиране, олекотена и с минималистичен дизайн - Isara Quick e точно за теб!

прочети още

Коя ергономична раница да избера? Коя е по-добра/ по-хубава? От кога мога да започна да нося бебето си в раница? Коя раница е за новородено?
 Мек или твърд колан? Тези въпроси ни питате ежедневно, затова и следващите редове са посветени на тях.

прочети още

Или бебеносене 101 ( за начинаещи)

прочети още

Така чаканото лято отново е при нас - слънце, жеги, дълги разходки навън и сладки раздумки с приятели. Но как да носим бебето в ергономична раница или слинг? Има ли някои по-подходящи модели от другите? А знаете ли някои хитрини за по-голям комфорт? За всичко това ще прочетете в следващите редове.

прочети още

Да си гледка или да не си гледка? По-любопитно ли е бебето ви от другите? Може ли да нося бебето си с лице напред? Той/тя е много любопитен/а и иска да си гледка напред. Наистина ли бебето получава по-добра гледка, когато го носите в ергономична раница с опция за носене с лице напред (Forward Facing)?

прочети още

С всяка покупка на ергономична носилка от СлингоМами получавате безплатна консултация за поставянето й.

прочети още

Имаш уговорка с консултант по бебеносене за среща. Сигурно като повечето млади родители нямаш търпение да изпробваш различни ергономични носилки и да откриеш онази, която ще ти пасне най-добре. Ето, че заветният ден настъпва и е време да се подготвиш за консултацията. Предлагам ти няколко стъпки, с които да направиш консултацията освен полезно и приятно изживяване.

прочети още

Знаете ли как да носите своето новородено бебе? А коя носилка да изберете - слинг, кенгуру или ергономична раница? Ако все още не сте имали време да проучите, в тази лекция ще получите отговор на всичките си въпроси за бебеносенето - кой вид ергономична носилка да изберете за своето новородено бебе, какви са разликите между тях и защо едните са по-подходящи от другите. На вашите въпроси ще отговори нашият гост лектор - Наталия Вангелова- https://www.slingomommy.com/Вангелова - консултант по бебеносене. З̳А̳ ̳З̳А̳П̳И̳С̳В̳А̳Н̳Е̳:̳ ̳ https://bit.ly/3bsfgBI

прочети още