Помощ! Бебето ми плаче в слинга/ ергономичната раница!

Помощ! Бебето ми плаче в слинга/ ергономичната раница!

28 септември 2021
 
Дългоизбиранта любима раница или пък слинг са при теб, но бебето се "опъва" и плаче още с първото слагане?
"Ами сега? Сбърках ли, какво да правя?" - сигурно това си мислиш.
Бързам да теуспокоя - нормално е първите пъти опитите да не са съвсем успешни, а причините за бебешкия плач са най-разнообразни и не са свързани непременно с дискомфорт при носене (при правилно използване на носилката и оптимална ергономична позиция).
Ето най-честите причини за бебешки плач в ергономична раница или слинг:
 
Несъобразено облекло: Понякога забравяме, че бебетата не обичат да им е прекалено горещо (за ужас на всички баби! :) ).
Имайте предвид, че слингът или раницата са още поне 1 кат дрехи върху бебето! Също така, всички модерни бебешки дрешки като дънки, панталонки от твърда материя, ризки и други обикновено са много тесни и ограничават свободата на движение на бебето. Избирай меки дрешки от естествени материи (памук, лен, мерино вълна, бамбук и др), които няма да пречат на бебето да движи свободно крайниците си или пък да свие крачета в М-позиция.
 
Глад - Повечето бебета, особено кърмените, не огладняват под час. Преди да сложиш бебето си в ергономична раница или слинг, му предложи да похапне малко.
 
Стрес - Знаеш ли, че бебетата са огледало на нашите емоции? Когато ти си неуверена, тъжна или нервна, бебето ти усеща това и започва да плаче. Слагането на бебе в слинг може да изглежда много страшно и стресиращо първите пъти, но истината е, че всъщност е ужасно лесно и бързо с малко практика. Препоръчвам консултация (на място или онлайн) или да потренираш малко с някоя плюшена мечк или кукла вкъщи, за да свикнеш с движенията и да придобиеш увереност. Помни, че и ние - консултантите по бебеносене не сме се родили научени <3
 
Пълна пелена - Никой не обича да му е мокро на дупето или пък да стои с пълна пелена. Ако практикуваш ЕБХ - подкани бебето за тоалетните нужди.
 
Неподходяща носилка - Често родителите избират най-бързия и лесен вариант за слагане - ергономична раница или мей тай, но понякога бебето още не достатъчно укрепнало за този тип носилка. Случва се бебетата да предпочетат един модел пред друг и това е съвсем нормално. Ако не знаеш кой тип ергономична носилка е за вас, попитай смело и не забравяй да ми напишеш колко е голямо бебето - възраст, ръст :)
 
Стачка - Точно така, бебетата могат да стачкуват! Както с кърменето, така и с бебеносенето, возенето в количка и други активности се случва.
Най-честата причина за бебешка стачка при бебеносене са новите двигателни умения на детето - научило се е да се върти, да сяда само, пролазило е, проходило е и т.н Дай малко време на бебето си и пробвай периодично. От опит- бързо им минава ;)
 
Умора и Колики - Носенето е нещо ново за теб и за бебето ти. Преуморените и превъзбудени бебета плачат повече, затова ако за пръв път ще носиш ергономична носилка, избери да е с бебе в настроение. Да, носенето им помага да се успокят бързо, но първо им покажи, че всъщност и на теб ти харесва :)
Известен Факт е, че коликите се повлияват добре при бебеносене заради ергономичната позиция на бебето - крачетата са свити към коремчето, което подпомага перисталтиката. А допирът тяло в тяло затопля бебешкото коремче. Още фактори: бебето чува сърдечния ритъм, а полюшването при носене го успокоява.
 
Статични сте - Бебетата обичат двиежението, разходката и ритмичното полюшване на походката ти. Много по-бързо и лесно се адаптират, ако излезете на разходка за кратко навън или пък обикаляте вкъщи с бързо темпо. А защо и не потанцувате малко на любима песен? 
 
Ако статията ти е харесала и искаш да получаваш още информация за бебеносенето, тогава се регистрирай за нашия бюлетин!

Или кратък наръчник по бебеносене 101 ( за начинаещи)

прочети още

Знаеш ли каква е разликата между кенгуру и ергономична раница? Само маркетингов трик за продажби на скъпи стоки ли е цялата суетня или всъщност има значение в какво носиш бебето си? Накратко - кенгуруто не осигурява ергономична позиция за крачетата и гръбчето на бебето.

прочети още

Коя ергономична раница да избера? Коя е по-добра/ по-хубава? От кога мога да започна да нося бебето си в раница? Коя раница е за новородено?
 Мек или твърд колан? Тези въпроси ни питате ежедневно, затова и следващите редове са посветени на тях.

прочети още

Така чаканото лято отново е при нас - слънце, жеги, дълги разходки навън и сладки раздумки с приятели. Но как да носим бебето в ергономична раница или слинг? Има ли някои по-подходящи модели от другите? А знаете ли някои хитрини за по-голям комфорт? За всичко това ще прочетете в следващите редове.

прочети още

Летните горещини са тук и всички бебеносещи родители си мислят само за едно: Как да не се сварим с бебето в слинг или раница в тази жега?!

прочети още

Препоръки за безопасно бебеносене, които ще направят ежедневието и разходките с бебе в слинг или раница още по-спокойни. Следвайте 5-те основни правила за безопасност всеки път.

прочети още

Как да облечем бебето за разходка през есента и зимата? Подходящи ли са обемните дрешки като космонавтите за ергономична раница и слинг? 

прочети още
Black Friday 2023
16 ноември 2023

Търсиш ли най-добрите оферти за ергономична раница, слинг, аксесоари и дрехи за бебеносенето? Готово, вече ги откри! От 16.11 до 19.11 избрани артикули ще бъдат намалени до 30%!

прочети още

Да си гледка или да не си гледка? По-любопитно ли е бебето ви от другите? Може ли да нося бебето си с лице напред? Той/тя е много любопитен/а и иска да си гледка напред. Наистина ли бебето получава по-добра гледка, когато го носите в ергономична раница с опция за носене с лице напред (Forward Facing)?

прочети още

Ако търсиш раница с бързо и интуитивно регулиране, олекотена и с минималистичен дизайн - Isara Quick e точно за теб!

прочети още

Празникът на влюбените - онзи ден в годината, в който ни заливат сърца и Купидони отвсякъде. Буквално валят от телевизора, преследват ни украси в магазините и брошурите с промоции на супермаркетите в пощенската кутия. Тази година за Деня на Влюбените вече сте трима. Или четирима (или повече). С новороденото бебе цяла нощ сън е лукс, а романтичните вечери с половинката - още по-голям.  Предлагам ти няколко идеи, които не изискват предварителна подготовка и големи усилия, а може да прилагаш и след това.

прочети още

Нова мода или добре забравена традиция е бебеносенето? Какви са ползите за бебето, родителите и как носенето на бебе в слинг помага за развитието на детето ще прочетеш в интевюто.

прочети още

Великденско работно време на бебеносещия център в Русе и онлайн магазина

прочети още

Чудиш ли се дали ти трябва подобен аксесоар - протектор за презрамки? Само за украса ли служат смукалките или пък имат и друга функция? Ако не си сигурна, следващите редове ще отговорят на тези въпроси.

прочети още

Шоуруумът ще почива. Поръчките от онлайн магазина ще се обработят и изпратят на 11.08. 2022г

прочети още

Имаш уговорка с консултант по бебеносене за среща. Сигурно като повечето млади родители нямаш търпение да изпробваш различни ергономични носилки и да откриеш онази, която ще ти пасне най-добре. Ето, че заветният ден настъпва и е време да се подготвиш за консултацията. Предлагам ти няколко стъпки, с които да направиш консултацията освен полезно и приятно изживяване.

прочети още

С всяка покупка на ергономична носилка от СлингоМами получавате безплатна консултация за поставянето й.

прочети още

или каква ергономична носилка е подходяща за моето бебе? Слинг? Кенгуру? Ергономична раница?

прочети още

Знаете ли как да носите своето новородено бебе? А коя носилка да изберете - слинг, кенгуру или ергономична раница? Ако все още не сте имали време да проучите, в тази лекция ще получите отговор на всичките си въпроси за бебеносенето - кой вид ергономична носилка да изберете за своето новородено бебе, какви са разликите между тях и защо едните са по-подходящи от другите. На вашите въпроси ще отговори нашият гост лектор - Наталия Вангелова- https://www.slingomommy.com/Вангелова - консултант по бебеносене. З̳А̳ ̳З̳А̳П̳И̳С̳В̳А̳Н̳Е̳:̳ ̳ https://bit.ly/3bsfgBI

прочети още