Как да преборим летните жеги? Част 1: Лен

Как да преборим летните жеги? Част 1: Лен

4 юли 2023

Ако вече сте се поносили бебето  в слинг или раница няколко седмици, със сигурност сте стигали до заключението, че бебеносенето ни стопля. Все пак 2 топли тела се допират едно в друго в жегата. Затова през лятото използваме някои хитрини, за да си осигурим комфорт по време на разходка с бебе в слинг или ергономична раница. Всички препоръки ще откриеш в статията „Съвети за бебеносене през лятото“.

Днес ще обърна по-специално внимание на раниците и слингове от ЛЕН.

Ленът е текстилен плат, изработван от текстилни влакна  от стъблата на растението лен. Има много гладка повърхност с матов гланц и характерна текстура, трудно се замърсява, лесно попива вода и лесно изсъхва. 

 

Ето и някои от най-важните характеристики на ленените платове за бебеносенето:

Sage green linen fabric

      • Силно абсорбира влагата – много повече от памука. Това означава, че при изпотяване платът на раницата ще попие влагата по-бързо. Също така изсъхва по-бързо.
      • Носи усещане за прохлада  - при допир платовете от лен са по-хладни спрямо памука. Това се дължи на тяхната проводимост. Ето защо ленените дрехи и материи създават усещане за въздушност и отвеждат влагата далеч от тялото.
      • Ленените платове са по-здрави и устойчиви във времето. Не провисват и не се деформират при интензивно носене.
      • С мисъл за природата - ленът се нуждае от по-малко ресурси за производство и рециклиране. Растението лен е по-лесно за отглеждане – изисква по-малко вода и наторяване. Всяка част от растението може да се използва като суровина за краен продукт – платове, етерични масла и т.н.
      • Лесни за поддръжка – не изисква специални грижи, както слинговете и раниците с влакна от вълна и коприна, например. Може да се пере в пералнята или на ръка, а по-грубата текстура на плата омеква с времето.

 

Ще откриеш колекцията от ленени раници на ISARA в три освежаващи цвята – Misty Linen, Evergreen & Sage Green  -> ТУК


Така чаканото лято отново е при нас - слънце, жеги, дълги разходки навън и сладки раздумки с приятели. Но как да носим бебето в ергономична раница или слинг? Има ли някои по-подходящи модели от другите? А знаете ли някои хитрини за по-голям комфорт? За всичко това ще прочетете в следващите редове.

прочети още

Или кратък наръчник по бебеносене 101 ( за начинаещи)

прочети още

Знаеш ли каква е разликата между кенгуру и ергономична раница? Само маркетингов трик за продажби на скъпи стоки ли е цялата суетня или всъщност има значение в какво носиш бебето си? Накратко - кенгуруто не осигурява ергономична позиция за крачетата и гръбчето на бебето.

прочети още

Коя ергономична раница да избера? Коя е по-добра/ по-хубава? От кога мога да започна да нося бебето си в раница? Коя раница е за новородено?
 Мек или твърд колан? Тези въпроси ни питате ежедневно, затова и следващите редове са посветени на тях.

прочети още

Препоръки за безопасно бебеносене, които ще направят ежедневието и разходките с бебе в слинг или раница още по-спокойни. Следвайте 5-те основни правила за безопасност всеки път.

прочети още

Как да облечем бебето за разходка през есента и зимата? Подходящи ли са обемните дрешки като космонавтите за ергономична раница и слинг? 

прочети още

Научи за най-честите причини за бебешки плач в ергономична раница или слинг.

прочети още

Ако търсиш раница с бързо и интуитивно регулиране, олекотена и с минималистичен дизайн - Isara Quick e точно за теб!

прочети още

Да си гледка или да не си гледка? По-любопитно ли е бебето ви от другите? Може ли да нося бебето си с лице напред? Той/тя е много любопитен/а и иска да си гледка напред. Наистина ли бебето получава по-добра гледка, когато го носите в ергономична раница с опция за носене с лице напред (Forward Facing)?

прочети още
Black Friday 2023
16 ноември 2023

Търсиш ли най-добрите оферти за ергономична раница, слинг, аксесоари и дрехи за бебеносенето? Готово, вече ги откри! От 16.11 до 19.11 избрани артикули ще бъдат намалени до 30%!

прочети още

Празникът на влюбените - онзи ден в годината, в който ни заливат сърца и Купидони отвсякъде. Буквално валят от телевизора, преследват ни украси в магазините и брошурите с промоции на супермаркетите в пощенската кутия. Тази година за Деня на Влюбените вече сте трима. Или четирима (или повече). С новороденото бебе цяла нощ сън е лукс, а романтичните вечери с половинката - още по-голям.  Предлагам ти няколко идеи, които не изискват предварителна подготовка и големи усилия, а може да прилагаш и след това.

прочети още

Нова мода или добре забравена традиция е бебеносенето? Какви са ползите за бебето, родителите и как носенето на бебе в слинг помага за развитието на детето ще прочетеш в интевюто.

прочети още

Великденско работно време на бебеносещия център в Русе и онлайн магазина

прочети още

Чудиш ли се дали ти трябва подобен аксесоар - протектор за презрамки? Само за украса ли служат смукалките или пък имат и друга функция? Ако не си сигурна, следващите редове ще отговорят на тези въпроси.

прочети още

Шоуруумът ще почива. Поръчките от онлайн магазина ще се обработят и изпратят на 11.08. 2022г

прочети още

Имаш уговорка с консултант по бебеносене за среща. Сигурно като повечето млади родители нямаш търпение да изпробваш различни ергономични носилки и да откриеш онази, която ще ти пасне най-добре. Ето, че заветният ден настъпва и е време да се подготвиш за консултацията. Предлагам ти няколко стъпки, с които да направиш консултацията освен полезно и приятно изживяване.

прочети още

С всяка покупка на ергономична носилка от СлингоМами получавате безплатна консултация за поставянето й.

прочети още

или каква ергономична носилка е подходяща за моето бебе? Слинг? Кенгуру? Ергономична раница?

прочети още

Знаете ли как да носите своето новородено бебе? А коя носилка да изберете - слинг, кенгуру или ергономична раница? Ако все още не сте имали време да проучите, в тази лекция ще получите отговор на всичките си въпроси за бебеносенето - кой вид ергономична носилка да изберете за своето новородено бебе, какви са разликите между тях и защо едните са по-подходящи от другите. На вашите въпроси ще отговори нашият гост лектор - Наталия Вангелова- https://www.slingomommy.com/Вангелова - консултант по бебеносене. З̳А̳ ̳З̳А̳П̳И̳С̳В̳А̳Н̳Е̳:̳ ̳ https://bit.ly/3bsfgBI

прочети още