Isara Quick - ергономична раница от бебе до тодлър

Isara Quick - ергономична раница от бебе до тодлър

20 септември 2021

За пръв път имах възможността да се срещна с новия модел на Isara - Quick през лятото на 2020г. Още тогава ми се стори страхотен избор за първа раница. Тук може да прочетеш първите ми впечатления за раницата.

 

Isara Quick Full Buckle е слингова регулируема раница- платът е тънък и мнооого мек, типичният слингов плат на Isara.
Коланът е широк и добре прилягащ по тялото, подплатен, но мек. Широк е около 12см.
Произведена е в ЕС, а качеството на материалите e проверено по GOTS (Global Organic Textile Sertificate). Това ти дава сигурност, че основната суровина - памук- не е обработвана с пестициди, инсектициди и торове. Не се откриват следи от тежки метали и формалдехиди, което гарантира безопасността за бебетата на платовете на Исара! Този сертификат е и показател за социалните условия, в които се произвеждат тези носилки. За Isara опазването на околната среда и честният труд са едни от основните фактори при производството на техните ергономични носилки и аксесоари за бебеносене.
 

Характеристики и регулиране

 
Регулирането на платката на ширина е интересно и по-различно от регулирането на останалите модели раници в магазина и библиотеката - с широко велкро и 3 степени, обозначени в 3 цвята:

 

Isara Quick - adjustment

 

 

  • Червено за най-малките до 62см
  •  Жълто за бебета от 62 до около 80см
  •  Синьо за тодлъри от 80 до 98см

Isara Quick дава възможност да се носят бебета с ръст над 50см до около 98см.

Няма възможност за регулиране на височина за фина настройка с допълнителни ремъци на панела, но пък липсата им прави раницата доста олекотена. Истината е, че благодарение на иновативното регулиране 2в1 на панела се скъсява и височината постепенно, което прави тези ремъци излишни! А това от своя страна прави регулирането на раницата максимално лесно и само с 1 стъпка!

Isara Quick - Adjustment-part 2

Важно е правилно да залепите велкрото точно в очертанията и не под ъгъл, за да регулирате раницата оптимално за своето бебе. В противен случай ергономичната позиция може да се компрометира, а ширината на платката да е твърде голяма за разкрача на бебето. Не забравяйте, че платката на раницата трябва да обхваща бедрата на бебето изцяло - от коляно до коляно!

Isara Quick - Belt positioning

Презрамките са добре подплатени и широки 7см. Подходящи са и за родители с фини и тесни рамене. Падингът е дълъг, цели 45-7см. 
Интересното при презрамките е захватът им. Нямат захват към средата на панела както на стандартните модели раници, а имитират връзването на мей тай слинговете - захващат се под дупето на бебето. Това дава възможност да се носят и по-малки бебета, тъй като не се упражнява натиск върху гръбчето при затягане на презрамките и се запазва естествената извивка на гръбначния стълб на бебето.
 
Кръстосани презрамкиУспоредни презрамки
Можете да носите презрамките по 2 начина:
 
1. Кръстосани, което е добра идея при по-малките бебета за добро обиране на панела. В този случай препоръчвам да махнете и приберете в кутията свързващия ремък на презрамките за максимален комфорт.
 
2. Успоредно - задължително използвайте свързващия ремък на презрамките!
 
 
 
 
 
 
 
 
Isara Quick - джоб на колана, качулка
 
 
 
Качулката е подвижна, закрепя се с тик так копчета. Фиксира се в щипка на презрамките при нужда - когато бебето заспи, при кърмене в носилката или за допълнителна подкрепа на главата.
 
 
 
 
 
 
Има удобно джобче на колана със странично закопчаване - най-после джоб, който е лесно достъпен и при по-дълбока седалка. Побира смартфон, залъгалка, малко портмоне за документи и пари, малка връзка с ключове.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Или кратък наръчник по бебеносене 101 ( за начинаещи)

прочети още

Знаеш ли каква е разликата между кенгуру и ергономична раница? Само маркетингов трик за продажби на скъпи стоки ли е цялата суетня или всъщност има значение в какво носиш бебето си? Накратко - кенгуруто не осигурява ергономична позиция за крачетата и гръбчето на бебето.

прочети още

Коя ергономична раница да избера? Коя е по-добра/ по-хубава? От кога мога да започна да нося бебето си в раница? Коя раница е за новородено?
 Мек или твърд колан? Тези въпроси ни питате ежедневно, затова и следващите редове са посветени на тях.

прочети още

Така чаканото лято отново е при нас - слънце, жеги, дълги разходки навън и сладки раздумки с приятели. Но как да носим бебето в ергономична раница или слинг? Има ли някои по-подходящи модели от другите? А знаете ли някои хитрини за по-голям комфорт? За всичко това ще прочетете в следващите редове.

прочети още

Летните горещини са тук и всички бебеносещи родители си мислят само за едно: Как да не се сварим с бебето в слинг или раница в тази жега?!

прочети още

Препоръки за безопасно бебеносене, които ще направят ежедневието и разходките с бебе в слинг или раница още по-спокойни. Следвайте 5-те основни правила за безопасност всеки път.

прочети още

Как да облечем бебето за разходка през есента и зимата? Подходящи ли са обемните дрешки като космонавтите за ергономична раница и слинг? 

прочети още
Black Friday 2023
16 ноември 2023

Търсиш ли най-добрите оферти за ергономична раница, слинг, аксесоари и дрехи за бебеносенето? Готово, вече ги откри! От 16.11 до 19.11 избрани артикули ще бъдат намалени до 30%!

прочети още

Да си гледка или да не си гледка? По-любопитно ли е бебето ви от другите? Може ли да нося бебето си с лице напред? Той/тя е много любопитен/а и иска да си гледка напред. Наистина ли бебето получава по-добра гледка, когато го носите в ергономична раница с опция за носене с лице напред (Forward Facing)?

прочети още

Научи за най-честите причини за бебешки плач в ергономична раница или слинг.

прочети още

Празникът на влюбените - онзи ден в годината, в който ни заливат сърца и Купидони отвсякъде. Буквално валят от телевизора, преследват ни украси в магазините и брошурите с промоции на супермаркетите в пощенската кутия. Тази година за Деня на Влюбените вече сте трима. Или четирима (или повече). С новороденото бебе цяла нощ сън е лукс, а романтичните вечери с половинката - още по-голям.  Предлагам ти няколко идеи, които не изискват предварителна подготовка и големи усилия, а може да прилагаш и след това.

прочети още

Нова мода или добре забравена традиция е бебеносенето? Какви са ползите за бебето, родителите и как носенето на бебе в слинг помага за развитието на детето ще прочетеш в интевюто.

прочети още

Великденско работно време на бебеносещия център в Русе и онлайн магазина

прочети още

Чудиш ли се дали ти трябва подобен аксесоар - протектор за презрамки? Само за украса ли служат смукалките или пък имат и друга функция? Ако не си сигурна, следващите редове ще отговорят на тези въпроси.

прочети още

Шоуруумът ще почива. Поръчките от онлайн магазина ще се обработят и изпратят на 11.08. 2022г

прочети още

Имаш уговорка с консултант по бебеносене за среща. Сигурно като повечето млади родители нямаш търпение да изпробваш различни ергономични носилки и да откриеш онази, която ще ти пасне най-добре. Ето, че заветният ден настъпва и е време да се подготвиш за консултацията. Предлагам ти няколко стъпки, с които да направиш консултацията освен полезно и приятно изживяване.

прочети още

С всяка покупка на ергономична носилка от СлингоМами получавате безплатна консултация за поставянето й.

прочети още

или каква ергономична носилка е подходяща за моето бебе? Слинг? Кенгуру? Ергономична раница?

прочети още

Знаете ли как да носите своето новородено бебе? А коя носилка да изберете - слинг, кенгуру или ергономична раница? Ако все още не сте имали време да проучите, в тази лекция ще получите отговор на всичките си въпроси за бебеносенето - кой вид ергономична носилка да изберете за своето новородено бебе, какви са разликите между тях и защо едните са по-подходящи от другите. На вашите въпроси ще отговори нашият гост лектор - Наталия Вангелова- https://www.slingomommy.com/Вангелова - консултант по бебеносене. З̳А̳ ̳З̳А̳П̳И̳С̳В̳А̳Н̳Е̳:̳ ̳ https://bit.ly/3bsfgBI

прочети още