Дрехи за Бебеносене

Бебеносене през зимата

Как да излезем на бебеносеща разходка с бебето в студените дни?

Това ни питате често, затова събрахме всички наши съвети на куп, за да ви улесним в избора.

Как да се облека, за да бебенося през зимата?

За студените сезони - ранна пролет, есен и зима е добре да предвидим както нашето, така и облеклото на бебето за разходка навън. Новородените и малки бебета, които все още не са проходили, е най-удобно да бъдат носени в слинг или раница под специализирана дреха за бебеносене - покривалото на Isara Winter Clever Cover или яке с приставка за бебеносене на Greyse, Love&Carry и Hugs-A kiss away. Дебелите пухкави космонавти не са подходящо облекло за бебе в слинг или раница, тъй като създават голям обем и детето не може да заеме правилна ергономична позиция. Винаги е добре да се обличате на слоеве - мерино боди, блузка и горнище, топли чорапки, панталонки от мерино и гетички за крачетата. Много удобна е и поларената поло-яка с качулка на LennyLamb  за мама и бебе, с която допълнително ще се предпазите от студ и вятър.

Кое да избера - покривало или яке с приставка за бебеносене?

Безспорно това е един много труден въпрос, чийто отговор зависи от това какво вие предпочитате. Ето малко насоки:

  • Покривалото за бебеносене позволява на няколко човека вкъщи да го използват за разходка, тъй като е универсален размер и пасва на всяко телосложение - високи, ниски, едри и фини родители. 
  • Покривалото е по-бюджетен вариант.
  • Не е нужно да имате специализирано яке с приставка, ако имате покривало - слагате бебето в носилката, завързвате покривалото по любимия ви начин, обличате своята връхна дреха и сте готови за разходка.
  • Якетата с приставка се произвеждат в различни стандартни размери и може да се носят с или без детето. Това изисква да имате 2 отделни специализирани връхни дрехи, ако с вашата поливнка носите различен размер.
  • Обикновено има комплект от 2 приставки - една за бременност и отделно втора за бебеносене, която е по-широка и позволява да се регулира спрямо големината на детето.
  • Подготовката за излизане е доста по-лесна и бърза - нагласяте бебето си в ергономичната носилка, обличате якето и закопчавате ципа. 

 

марки
Подреди по
Дрехи и аксесоари
Гризалки | Протектори за презрамки | Герданчета за кърмене Повече