4 идеи за романтичен Св. Валентин с бебе у дома

4 идеи за романтичен Св. Валентин с бебе у дома

12 февруари 2022

Празникът на влюбените - онзи ден в годината, в който ни заливат сърца и Купидони отвсякъде. Буквално валят от телевизора, преследват ни украси в магазините и брошурите с промоции на супермаркетите в пощенската кутия.
Тази година за Деня на Влюбените вече сте трима. Или четирима (или повече). С новороденото бебе цяла нощ сън е лукс, а романтичните вечери с половинката - още по-голям.  Разбираемо, с новия член на семейството у дома не на всеки му се празнува. Да си родител за пръв път може да бъде много стресиращо, но 14-ти февруари е идеален повод да си припомните онзи момент, в който стрелата на Купидон ви е застигнала, влюбили сте се в половинката си и сте създали своето малко - голямо чудо, което ви буди нощем с празно коремче. Предлагам ти няколко идеи, които не изискват предварителна подготовка и големи усилия, а може да прилагаш и след това.

 

  • Поръчайте си готова храна за вкъщи.

Свикнали сме да свързваме Денят на Влюбените с шоколадови бонбони в кутия с формата на сърце, вечеря за двама в ресторант и огромен букет с любимите цветя. Обичайно по празниците заведенията за хранене са препълнени и изискват резервации. Щом сложиш бебето в леглото за нощния му сън (или за няколко часа), сложи храната за вкъщи от любимия ресторант в красиви чинии и се опитай да си починеш и отпуснеш малко.

 

  • Поглези се!

Сложи грим, облечи любимата си рокля или блуза. Или пък просто остани по клин и суитчър. Направи онова, което не те напряга и те кара да се чувстваш добре. Хапни шоколад, запали ароматна свещ. Прането може да почака до утре. ;)

 

  • Гледайте любим филм заедно. 

Вкъщи, сгушени на дивана с бебето до вас. С купа пуканки на приглушена светлина. Или пък разгледайте албумите със снимки от последното пътешествие, концерт, почивка заедно. И не забравяйте да добавите снимка в албума от първия си Ден на Влюбените с новия член на семейството.

 

  • Потанцувайте на вашата песен с бебе в слинг или ергономична раница. 

Ритмичното полюшване успокоява новородените и им помага да се успокоят. А твоите ръце са свободни за прегръдка с любимия човек. Ако все още не си изпробвала магията на бебеносенето, това е идеалният момент да опиташ със слинг или ергономична раница под наем + безплатна консултация по снимки и видео инструкция за правилното използване на наетата носилка.

В нашия онлайн магазин сме подбрали подходящи ергономични раници и слингове за всяка възраст -  от раждането до проходило дете.


Така чаканото лято отново е при нас - слънце, жеги, дълги разходки навън и сладки раздумки с приятели. Но как да носим бебето в ергономична раница или слинг? Има ли някои по-подходящи модели от другите? А знаете ли някои хитрини за по-голям комфорт? За всичко това ще прочетете в следващите редове.

прочети още

Или кратък наръчник по бебеносене 101 ( за начинаещи)

прочети още

Летните горещини са тук и всички бебеносещи родители си мислят само за едно: Как да не се сварим с бебето в слинг или раница в тази жега?!

прочети още

Знаеш ли каква е разликата между кенгуру и ергономична раница? Само маркетингов трик за продажби на скъпи стоки ли е цялата суетня или всъщност има значение в какво носиш бебето си? Накратко - кенгуруто не осигурява ергономична позиция за крачетата и гръбчето на бебето.

прочети още

Коя ергономична раница да избера? Коя е по-добра/ по-хубава? От кога мога да започна да нося бебето си в раница? Коя раница е за новородено?
 Мек или твърд колан? Тези въпроси ни питате ежедневно, затова и следващите редове са посветени на тях.

прочети още

Препоръки за безопасно бебеносене, които ще направят ежедневието и разходките с бебе в слинг или раница още по-спокойни. Следвайте 5-те основни правила за безопасност всеки път.

прочети още

Как да облечем бебето за разходка през есента и зимата? Подходящи ли са обемните дрешки като космонавтите за ергономична раница и слинг? 

прочети още

Научи за най-честите причини за бебешки плач в ергономична раница или слинг.

прочети още

Ако търсиш раница с бързо и интуитивно регулиране, олекотена и с минималистичен дизайн - Isara Quick e точно за теб!

прочети още

Да си гледка или да не си гледка? По-любопитно ли е бебето ви от другите? Може ли да нося бебето си с лице напред? Той/тя е много любопитен/а и иска да си гледка напред. Наистина ли бебето получава по-добра гледка, когато го носите в ергономична раница с опция за носене с лице напред (Forward Facing)?

прочети още
Black Friday 2023
16 ноември 2023

Търсиш ли най-добрите оферти за ергономична раница, слинг, аксесоари и дрехи за бебеносенето? Готово, вече ги откри! От 16.11 до 19.11 избрани артикули ще бъдат намалени до 30%!

прочети още

Нова мода или добре забравена традиция е бебеносенето? Какви са ползите за бебето, родителите и как носенето на бебе в слинг помага за развитието на детето ще прочетеш в интевюто.

прочети още

Великденско работно време на бебеносещия център в Русе и онлайн магазина

прочети още

Чудиш ли се дали ти трябва подобен аксесоар - протектор за презрамки? Само за украса ли служат смукалките или пък имат и друга функция? Ако не си сигурна, следващите редове ще отговорят на тези въпроси.

прочети още

Шоуруумът ще почива. Поръчките от онлайн магазина ще се обработят и изпратят на 11.08. 2022г

прочети още

Имаш уговорка с консултант по бебеносене за среща. Сигурно като повечето млади родители нямаш търпение да изпробваш различни ергономични носилки и да откриеш онази, която ще ти пасне най-добре. Ето, че заветният ден настъпва и е време да се подготвиш за консултацията. Предлагам ти няколко стъпки, с които да направиш консултацията освен полезно и приятно изживяване.

прочети още

С всяка покупка на ергономична носилка от СлингоМами получавате безплатна консултация за поставянето й.

прочети още

или каква ергономична носилка е подходяща за моето бебе? Слинг? Кенгуру? Ергономична раница?

прочети още

Знаете ли как да носите своето новородено бебе? А коя носилка да изберете - слинг, кенгуру или ергономична раница? Ако все още не сте имали време да проучите, в тази лекция ще получите отговор на всичките си въпроси за бебеносенето - кой вид ергономична носилка да изберете за своето новородено бебе, какви са разликите между тях и защо едните са по-подходящи от другите. На вашите въпроси ще отговори нашият гост лектор - Наталия Вангелова- https://www.slingomommy.com/Вангелова - консултант по бебеносене. З̳А̳ ̳З̳А̳П̳И̳С̳В̳А̳Н̳Е̳:̳ ̳ https://bit.ly/3bsfgBI

прочети още